Ez az ajánlat sajnos lejárt. Iratkozz fel hírlevelünkre , hogy legközelebb egyetlen ajánlatról se maradj le!

Válogass népszerű ajánlatainkból:

A lejárt ajánlat adatai:

Kassa és a szlovákiai Opálbánya

9 990 Ft

Eredeti ár:12 990 Ft Kedvezmény:-23%

Kívánt mennyiség:

Kassa és a szlovákiai opálbánya egynapos kirándulás - Időpont: 2019. szeptember 14. szombat
Ár: 9.990 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

-buszos utazás
-utaskísérő az autóbuszon
-idegenvezetés

Helyszínen fizetendő költség:

Opálbánya belépőjegy: 7,5 euro/fő
Az ár tájékoztató jellegű!

Egy igazi újdonságra invitálunk: a szlovákiai opálbányák 2016-ban nyitották meg kapuikat a látogatók előtt, így most egy olyan helyre ereszkedhetünk le, amelyre idáig nem lett volna lehetőségünk.  Eurázsia területén csak itt található meg ez az drágakő! Mélység és misztikum, bányászati történelemmel keverve?.

Kassa és a Szlovákiai Opálbánya egynapos kirándulás programja

Indulás reggel 6 órakor Budapestről, a Stadionok metróállomástól. Buszunkkal a Kassától 42 km-re északra található Opálbányához hajtunk, amely a Slanské vrchy hegyek területén, a Zlatá Baňa és a Červenica között fekszik. Itt sisakokat és fejlámpát kapunk, majd leereszkedünk a bánya mélyére.

A szlovákiai opál nagyon értékes a világpiacon, főleg tökéletes színjátéka miatt. A bánya technikai felszereltsége pedig bányatörténeti műemlék.

Az opálbánya 1845-től egészen 1880-ig élte aranykorát, amikor  Solomon Goldschmidt bécsi ékszerész, majd örökösei bérelték a bányát. Goldschmidtéknek sikerült a kibányászott opálokat világpiacra dobni, így tudott híressé válni.

A világ legnagyobb opálja a Harlekýn, amelyet 1775-ben az Oľšavka patak medrében találtak. Tiszteletre méltó hossza 13 cm és súlya 597 g (2.790 karátos). A bécsi Természetudományi múzeum értékes kiállított tárgyai közé tartozik, ahol páncélozott üvegszekrényben van kiállítva. Az ára becslések szerint fél millió dollár.

Szintén legendás a Burning of Troy nevű opál, amely a francia koronaékszerek része.

Máig megmaradt a József akna portálja és az alagsorba vezető mellékbejárat. Erdei úton lehet eljutni a Viliam akna portáljához, amelyben 1889. január 15-én opál fészekre leltek, amelynek elnevezése Gizella kápolnája volt. Ebből a fészekből elképesztő mennyiségű: 200 kg drágakövet nyertek.

A bányában +1/+6 C a hőmérséklet. A látogatási idő kb. másfél óra, így télies öltözékkel érdemes készülni. A bánya sisakot és fejlámpát is biztosít a látogatáshoz.

A bányalátogatás után a közeli Kassába hajtunk. Szlovákia második legnagyobb városában idegenvezetőnk vár minket. A gazdag történelmű Hernád parti város 2013-ban Európa Kulturális Fővárosa volt. Megérkezésünk után a történelmi belvárossal idegenvezető segítségével ismerkedünk meg, majd szabad program a városban, miközben a szlovák gasztronómia gyöngyszemét, az igazi sztrapacskát is megkóstolhatjuk.

Kassa egyik jelképe a maratoni futó szobra. Ez a szobor az 1924! óta minden évben megrendezésre kerülő Kassai Békemaraton jelképe, amely a világ második (Boston az első) legrégebbi futóversenye.

A busz 18 órakor indul haza, érkezés Budapestre az esti órákban.

A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy érvényes útlevél szükséges.

Vidéki felszállás az M3-os autópálya vonalán Miskolcig lehetséges:

-Gödöllő Tesco
-Kerekharaszt pihenőhely
-Miskolc, Auchan parkoló

A fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.
Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

Kérdésed van az ajánlatról? Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Fizetési információk

Elfogadott fizetési módok:

Garancia
Nincsen
Elfogadott fizetési módok
  1. Előre utalás
Kérdésed van az ajánlatról?

Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Legutóbbi kérdések

Az oldal használatával elfogadod a Felhasználási feltételeinket   •   Eladókra vonatkozó Felhasználási feltételeink   •   Partner regisztráció   •   Affiliate